Szoleczky-Borka Galina

Szoleczky-Borka Galina – leendő 1. osztályos tanító néni bemutatkozása

Szoleczky-Borka Galina vagyok, Bagon élek a családommal.
Tanítói diplomám megszerzése után Családi Napköziben dolgoztam bölcsődés- és óvodás korú gyermekekkel, majd utána Pécelen voltam tanító néni egy általános iskolában az első gyermekem megszületéséig.
Abban, hogy ezt a pályát választottam nagy szerepe volt az osztályfőnökeimnek. Nyolcadik osztályos koromban Pedagógiai Szakközépiskolába jelentkeztem. Hiszem azt, hogy egy gyerek számára a pedagógus egy modell, aki tevékenységével, személyiségének megnyilvánulásaival, iskolán belüli létével visszatükrözi és újratermeli azokat az értékeket, mintákat, amelyek az iskolán kívüli világból erednek. A pedagógus személyes hatása meghatározza a tanítás-nevelés sikerét.
Szeptembertől Kartalon fogom elsős tanítóként az iskolába lépő kisgyermekek tudásvágyát, érdeklődését megőrizni, fenntartani és a tanulást számukra élménnyé varázsolni.
Mindezt pozitív megerősítéssel, és sok dicsérettel szeretném elérni tanulóimnál.
Fontosnak tartom az első időszakban azt, hogy alaposan megismerkedjenek a tanulók az iskolai élettel, a társaikkal, velem, mint tanítójukkal, az iskola szabályaival, hogy biztonságban érezzék magukat itt. Szeretném, ha jókedvvel jönnének reggelente hozzám, ha úgy éreznék, hogy egy barátságos, kellemes környezetbe érkeznek. Olyan osztályközösséget szeretnék formálni, ahol a diákok egymást segítik és megbecsülik.
Jelenleg szülőként is átélem Önökkel együtt ezt a várakozással, izgalommal teli időszakot, mivel idősebbik gyermekem a következő tanévtől megkezdi a kisiskolások mindennapi életét. Remélem, hogy megfelelő kommunikációval, és bizalommal egymás iránt, jól együtt tudok majd működni Önökkel. Segítsük együtt azt, hogy a gyermekek hamar és nehézségek nélkül beilleszkedjenek az iskolai életbe.

Szeptemberben pedig sok szeretettel várom leendő kiselsőseimet!