Tóthné Székely Adrien

Tóthné Székely Adrien – leendő első osztályos tanító néni bemutatkozása

Tóthné Székely Adrien vagyok. 1988 óta élek és dolgozom Kartalon. A pályán eltöltött 33 évem alatt már sokféle módszerrel, tankönyvvel, oktatási formával megismerkedtem. Több kiváló kollégával dolgoztam együtt iskolaotthonos rendszerben, mely nagyon kedvező feltételeket teremt a kis diákoknak a tanulás megszerettetésében, a helyes tanulási szokások, a „családias” légkör kialakításában.
Úgy gondolom, hogy bármiféle módszernél, oktatási formánál fontosabb, hogy gyermekeink szeressenek iskolába járni, érdeklődésüket folyamatosan fent tartsuk, felébresszük kíváncsiságukat az új ismeretek iránt, motiváltak legyenek a „betűk és számok birodalmába tett” utazásokra. Ezen célok eléréséhez segítségül hívom a játékot, a sokféle saját készítésű tanulási eszköz mellett a mai, korszerű, digitális, interaktív technikai eszközöket is, a csoportos és páros munkákat, a differenciált, egyénre szabott technikákat. Nagyon fontosnak tartom a munkám során, hogy elérjen a gyerekek lelkéhez az, hogy „mindenki jó valamiben”. Valaki számolni, más írni, megint más rajzolni, énekelni, táncolni, szeret, tud…vagy ő a legszorgalmasabb, legsegítőkészebb, legügyesebb valamiben stb. Olyan osztályközösség kialakításán dolgozok mindig, ahol a gyermekek egymást megtanulják becsülni, elfogadni és segíteni, és nem szégyen hibázni. A mi feladatunk a szülőkkel együtt közösen, hogy ezen az úton terelgessük a gyermeket, hogy minél előbb megtalálhassa magának azt, amelyben ő a legjobb lehet.
Számomra megtisztelő lenne, ha rám bíznák gyermeküket, és részese lehetnék lelkének, világképének, értelmének kibontakoztatásában, személyiségének fejlesztésében.

Nagy örömmel és szeretettel várom szeptemberben a leendő elsős gyermekeket és az együttműködő szüleiket!